Hello 2011


HAPPY NEW YEAR!
JADIKAN TAHUN 2011 TAHUN PALING BERMAKNA BAGI KORANG!
KALAU ADA SALAH SILAP DARI AKU, AKU MINTAK MAAF BANYAK BANYAK.
HAVE A BLAST! PEACE!

BYE BYE 2010 :')

Boleh Tak Nak Mencarut Panjang


Okay hye readers! Sebelum aku mencarut dan menggunakan kata kata kesat baik korang tekan close sekarang -.- Sumpah bengang sampai tahap maximum sekarang. Sebab apa? SEBAB ACCOUNT FACEBOOK AKU KENA HACKED! seriously macam sial. Setahu aku, aku tak pernah tukar password apa semua. Tadi sajelah nak check notifications dekat facebook, sekali tak boleh masuk. Time aku nak type password, dia cakap aku masukkan password lama. Aku try balik kot kot aku tersalah tekan ke apa kan, tak boleh jugak! Dah ikut apa dia suruh buat still tak dapat nak sign in. So apa lagi, kalau password dah bertukar. Okay sumpah macam celaka, dia cakap aku tukar password pukul 8 lebih. Apa lanc? aku tak online kot pukul 8. WTF!

Okay sumpah annoying gila. Pergi mampos la dengan facebook ke apa. So like yeah, bye bye facebook. Aku macam dah malas nak layan. Lagi pun next year SPM, bagus la. So siapa yang hacked aku tu, harap kau bahagia la eh. Bye!

Alasan Untuk Kena Tampar

Okay, ni ha jawapan untuk peraduan teka teki last entry. Boots, random, pants, fork, pulse, and sex. Memandangkan takde siapa jawab dengan betul, so byebye hadiah! -.- Dah stop peraduan bagai. Ni haaa ada beberapa contoh yang aku rasa kita memang kena tampar orang orang macam ni, biar diorang sedar sikit. Memang ada weh macam ni. Okay let's check it out.



Pinjam pakaian:
Mula mula pinjam baju, lepastu pinjam seluar, lepastu lagi pinjam kasut. Masalahnya pinjam ada yang pulang ada yang burn. Kalau pulangkan pun tak berbasuh. Paling melampau bila dia pinjam seluar dalam!

Jumlah tamparan:
22.5 kali laju laju!




Pinjam duit:
Dah la pinjam duit tak reti reti nak bayar lepastu dia hebohkan kata kita pulak yang meminjam kat dia. Lepastu siap upah orang untuk mintak hutang dekat kita.

Jumlah tamparan:
8 kali tanpa henti!




Pinjam kereta:
Takde hal la kalau memang perlu dan nak guna. Tapi masalahnya dah hari hari pinjam bila masa kita nak guna kereta sendiri? Dah tu boleh dia mintak kita isikan minyak sebab dia nak guna.

Jumlah tamparan:
15 kali selang lima saat!




Pinjam bilik:
Ni kira tahap menumpang la ni. Kesian sebab takde tempat nak berteduh. Tapi masalahnya jadi macam bilik dia pulak, last last kita yang kena keluar dari bilik. Mana taknya, dah semua barang barang dia sumbat dalam bilik, dah tahap store la pulak.

Jumlah tamparan:
9 kali dengan sekeh kepala siap!




Pinjam awek:
Mula mula just nak mengaburi mata orang tua yang paksa dia kahwin degan pilihan mereka. Tapi masalahnya mak dia pulak dah berkenan dekat awek pinjam tu. Last last terus menikah.

Jumlah tamparan:
Tak payah nak tampar, korang terajang je terus! -.-

Peraduan Teka Teki


Okay aku nak bagi teka teki ni. So comment aku apa yang korang rasa jawapan dia betul okay. So good luck guys -.-'


Okay start! :D
_
_
_
_
_

1. BOO_S

2. _ _NDOM

3. P_N_S

4. F_ _ K

5. PU_S_

6. S_X
_
_
_
_
_


Byebye, jangan lupa bagi jawapan. Hadiah menarik menanti si pemenang :D

10 Hari Lagi Untuk Sekolah -.-

video
Elyaa ft. Fazrina

Harini keluar menghabiskan duit dan bergembira bersama 3 orang manusia yang paling disayangi lagi dikasihi. Tanpa mereka, gelap la dunia harian saya, tsk tsk. Errr, macam apa lagi intro, haha. Dan kalau boleh aku nak habis sekolah cepat weh (tiba2 pasal habis sekolah en, what the???) lepastu enjoy apa yang patut. Oh dan pasal result PMR, damn aku teruk gila weh, just dapat 7A 1C je. Dah boleh tutup muka sekarang kot! bye!

Manjew Sanad :')

Contoh 1


Contoh 2


Contoh 3


Contoh 4


Contoh 5



Well, korang mesti dah agak kan pasal apa entry ni. Haaa, ni aku nak cakap sikit pasal bahasew bahasew manjew niph! Hikhik, okay diam. Tapi weh, aku still tak faham doh asal orang still guna bahasa bahasa macam ni. Come on, masa dah berlalu, dunia dah berubah (ke terbalik entah) Tak kan kau still nak guna bahasa macam ni? tak kan kau terus nak eja macam ni lepastu turunkan dekat anak cucu korang. Pergh hevat kalau kau ada cita cita macamtu.

Okay aku pun pernah tulis macam ni, tapi err takde lah seteruk ni. Serious aku just eja macam budak tak pergi tadika je. Takde la sampai nak ubah semua kan, tu dah hebat sangat tu -.- Tapi aku sedar, and alhamdullilah aku dah tukar kepada bahasa asal, ekhem ekhem >.<

Anyways, kalau kawan kawan aku baca pasal 'tulisan manjew' ni dan terasa dengan, aku minta maaf okay! Aku tulis apa yang aku rasa, haha. SAYA REMPIT, DAN SAYA OKAY!

Kontest Blog Terkemas


Haaaa, tiba tiba ada banner comel ni kan, terus semangat nak join contest ni, hehe. Aku pun tak tahu ada blog terkemas ke apa. Lepas kena tag *klik baru la tahu ada jugak orang nak tag aku kan, tsk tsk. Benda ni senang je, kau just


  1. Follow blog Hana and Fyza . Tak follow pun takpe but make sure korang salu update dengan blog diorang (:
  2. Make sure korang ada blog ! No blog . No contest, No present !
  3. Buat satu entry dengan tajuk Kontest Blog Terkemas . Ambil banner tu sekali and make sure link kan terus ke blog Hana.
  4. Bila dah buat, bagi link entry korang dekat ruangan komen Hana.
  5. Kontest ni terbuka kepada semua warganegara Malaysia tak kira umur dan jantina.
  6. Tag 3orang blogger ok :)
  7. 3 orang pemenang je akan dipilih.


3 orang yang aku nak tag ialah :



Haaa, senang je kan nak join. So tunggu apa lagi :)

Awesomeeeee

Kali ni i nak share pasal kawan i. Her name is Puteri Nur Naquiah. What a lovely name kan? Serious masa dulu time tak kenal this girl i macam errr nama apa tu, eh nama ke tu. Sumpah pelik, tapi i suka derr :P I add dia dekat fb sebab dia course mate kakak i dekat Merbok. And i betul betul nak kawan dengan dia ni. Damn, boleh tanya FS sekarang! Hahahaha


see, muka sesuai dengan nama kan. Cantik je :')

I thought dia ni mesti sombong, yah orang cantik, comel en. Mana layan orang sebarangan. But this girl perghhh absolutely lain doh. She's so kind. I suka kawan dengan dia, and i really meant it. I suka gaya dia jugak, so simple but nice. Tak payah nak over over, tapi macam harem kan. Ikut la this girl, awesomeeeeeee! Ahh, i rasa macam nak puji you terus puteri. Sebab you memang adorable sangat doh. Pleaseee pleaseeee, help me! Damn! Okay over sangat tu -.-


Jom tengok this girl :) Adorable gila, tsk tsk


This is what we call natural beauty :)


Suddenly i dengar cerita dia botakkan rambut dia. Pergh serious i macam terkejut gila. Why? Rambut you dah cantik kot, serious cantik. Tapi it's okay. I tengok dekat fb dia betul ke dia botak. Yah dia memang botak -.- I yang lelaki ni pun tak berani nak botakkan rambut macam you puteri. You memang idola i tau puteri :') Even dia botak, she still know how to work with it. Tengok gambar boleh tahu kan. Style sey this girl! <3






Kan i dah cakap. Dia still style even botak. Lagi style okayy! One thing I suka about this girl, senyum. Dia memang suka senyum! bila dia senyum perghhhh. Manis dohhhh! Satu lagi, dia memang sangat comel. Bukan ketinggian tapi cara dia semua. Dia suka pegang rambut dia, haha. Sumpah i pun rasa macam nak pegang. Mana tau i boleh jadi comel macam dia jugak kan :D Anyways, i suka semua pasal you puteri.


Ni masa i jumpa di dekat sunway. I malu, i tak secomel dia hehe

Oh i nak berterima kasih jugak u sudi belanja i malam tu. You dah la cantik, comel, hot malah pemurah pulak tu. I nak kawan dengan orang macam ni la. I memang suka this kind of girl, hope jumpa lagi kawan macam puteri ni. Apa apa pun, goodluck sambung degree yah puteri :)


Ada Aku Kisah?


Aku bengang betul dengan budak budak facebook sekarang (tiba tiba start cerita dah bengang doh, main gila kan) Asal nak update status je mesti pasal bf/gf. Setiap minit nak update I love you la, I miss you la. Apa, dalam phone tak cukup ke nak ucap benda benda tu semua. Or saje je nak tayang dekat semua orang yang kau ada gf/bf? Orang kesah ke masalahnya? Kalau kau tu santek or hensem okay la, boleh la terima. Ni type pun macam orang tak pergi tadika sey. What a shame. Tak cukup dengan sayang sayang, masuk pulak kena tipu segala bagai dengan gf/bf. Siap bagitahu dia buat apa dekat korang, gila hebat siaaa.


Kes kedua yang aku panas hati bila suka sangat invite aku main game apa jadah. Penuh la game invitation apa kejadah semua. Okay sumpah panas. Dah ignore, invite balik. Okay fine takpe la maybe dua kali je. Sekali dah ignore still invite, OMG! are you kidding me bitch? Please la doh, aku bukan kaki game. Oh ada jugak ajak main poker apa haram, haha tu takpe, aku suka :)


Ketiga pasal gambar. Kau bayangkan la orang yang kau tak kenal tag gambar dekat kau. Entah siapa siapa dia tag. Batang hidung aku pun takde dalam gambar tu, MOTIF?! pffttt. Aku yang susah nak kena cari nama dalam gambar and tekan remove tag. Kalau tak notifications aku memang berlambak lambak. Omg, please jangan tag aku kalau takde gambar aku. Okay? -.-


Keempat pasal IM. Aduh ni paling payah sekali nak hadapinya. Aku serious rimas dengan IM ntah dari siapa tanya 'dah makan?' 'ngah wtpe?' paling tak tahan 'dah MAM?' haha, annoying gila kot. Okay bukan nak cakap aku ni D-I-V-A ke apa. Aku just suarakan apa yang aku rasa. Biar diorang faham sikit. Bila aku tak reply kata aku sombong apa semua kan. Senang senang offline je IM. Tamat cerita :)


Dan last sekali pasal orang yang konon kononya banyak friend request. Derghm paling annoying doh. Bayangkan la dia update status macam ni 'Sorry tak dapat nak approve friend request yang dah mencecah 200/300/400 orang. Bukan tak nak approve tapi terlalu ramai rempit dan minah rempit. Tak suka la'. Motherfuck, gila bengang sey tengok status macam ni. Ceh berlagak tak hengat, dah malas nak approve tu diam diam jelah. Ni kalau boleh nak update 2/3 kali pasal benda sama. Nak kata kau lawa err tak, mustahil gila.

Konklusinya, please jangan annoyingkan warga fb. And for sure, aku tulis semua ni bukan sebab aku jealous or whatever, mind that. Okay tak dinafikan, aku pun kadang kadang annoying, tapi tak seannoying kau kan :D Byebye!


OMG FS, click here!

Malas Nak Update Sebab Tak Ada Cerita


Hantu Kak Limah Pulang Ke Pesta Penang Dengan Kain Batik Dan di Tembak Di Kaki Kiri the best doh, gelak sampai tak hengat ada kat wayang. Hengat ada dekat...okay stop it! Anyways, saya dah beli baju sekolah. Sungguh tidak sangka, begitu semangat sekali. Ehem, anda bila lagi?

My 8 Minutes Survey


Instuction : Once you are tagged, answer all the question honestly. No lying or cheating :D


Starting time : 1700
Name : Muhammad Dhanial Yahaya
Brother(s) : Nehhhh!
Eye colour : Dark brown
Shoe size : 9/10
Hair : Macam rambut Siwon
Piercings : Nope!
What are you wearing right now : Short pant and sweater
Where do you live : Bukit Belimbing
Favourite number : 7
Favourite drink : Teh ais
Favourite breakfast : Nasi lemak

LAST PERSON WHO :

You talked to on the phone? : FS
Made you cry? : None
You went to the mall with? : Family
Who cheered you up? : My only Tam

RANDOM :

Have a crush on someone : Yup
What books are you reading right now? : I hate books, so tak baca
Best feeling in the world : Melepaskan tahi
Future kids name? : Nur Naily Natalyaa
Do you sleep with a stuffed animal? : I don't have any stuffed animal
What's under your bed? : Lighter and cigarettes
Favourite sport(s) : None
Favourite place : Singapore
Who do you really hate? : Aminah Fhozi
Do you have a job? : Nope
What time is it now? : 1708

*I've deleted some question. Hahaha

Setan Bertopengkan Manusia



i) MENCURI DAN MEROMPAK

· Maksud mencuri :

§ Mengambil hak orang lain secara sembunyi yang disimpan ditempat simpanannya tanpa izin

· Maksud merompak :

§ Mengambil hak orang lain secara kekerasan yang disimpan ditempat simpanan tanpa izin

· Haram kerana ia perbuatan yang hina dan mengganggu ketenteraman masyarakat dan negara

· Islam mengenakan hukuman hudud iaitu memotong tangan pencuri sekiranya barang yang dicuri mencukupi kadar tertentu dan sabit kesalahan


i) MENIPU DAN BERBOHONG

· Maksud menipu:

§ Iaitu melakukan sesuatu untuk mendapatkan kepentingan diri sendiri atau memudaratkan orang lain.

· Maksud berbohong :

§ Tidak bercakap benar atau memalsukan fakta dan maklumat yang menyusahkan orang lain.

· Hukum : haram dan berdosa besar

· Ia boleh terjadi melalui kata-kata dan perbuatan seperti memalsukan dokumen, mencampurkan buah yang elok dengan yang busuk


SO, I GUESS KAU BUKAN PENCURI YANG HEBAT. DAN KAU SANGAT MEMALUKAN. KENAPA NAK MENCURI? TAK MAMPU BUAT CARA TAK MAMPU. JANGAN NAK MENYUSAHKAN ORANG LAIN DENGAN PERANGAI CELAKA KAU LA. SAKIT HATI SIAL, BYE.

Happy Birthday Ibu



Happy Birthday to YOU
Happy Birthday to YOU
Happy Birthday, Happy Birthday
Happy Birthday to YOU


Okay hari ni hari jadi mak aku yang ke errr yang ke err takpelah, lupakan je yang ke berapa okay. So nak mulakan cerita, aku dengan miss FS gerak Mid Valley around 1900 something. Tunggu KTM macam celaka lambat, dalam pukul 2025 baru sampai. Tapi takpe, mak punya pasal en, apa pun sanggup (padahal aku excited nak makan) Fine la cake semua dah beli. Singgah cotton on kejap terus balik rumah.

Balik balik rumah je terus plan nak kasi mak aku terkezut macam mana. Fikir punya fikir, dapat idea. Tapi macam apa ntah, terus tak nak cerita dekat korang sebab nanti malu. Apa pun, Happy Birthday Ibu :)

Kopi Bandar Lama, Taming

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, apa khaabar semuanya? -.- Hahaha gila kan, tiba tiba dhanial jadi ustaz. Tak kuasa nak layan. Huu yeahh, semalam lepak Kopi Bandar Lama dekat Taming with the gals. Bukan apa, dah lama sangat tak jumpa si gedik gedik tu, rindu mula berputik di hati :-D Okay saya rindu nak main Murder Killer and Sambung Berita. Ala, macam dalam spontan tu la bukan sepondan ye. Tu kau cari dekat youtube terus keluar Azwan Ali kan, hamboi hamboi hamboi. Tak tahu lagi? pergi search dekat youtube tekan SPONTAN (-,-)


Kalau takde gambar tak sah kan, hambek!



Awhhhh, so adorable. Hikhik


Okay bangla handsome sebok tengah lalu lalang, terus muka nak ngorat kanz -.-


Ni aku tahu apa motip, lawa lawa lawa :D


Kenapa kena buat pout? Sebab nampak kurus. Pffttt, hahaha


Nampak kurus bukan? Hahaha, celaka


Mata wa mengancam derr, huxhux


Okay itu je, byebye :')