Benda Yang Aku Tak Suka

1.PERGI KE HOSPITAL

Ni memang dari aku kecik sampai aku besar gedabak macam sekarang benda paling aku tak suka. Bukan tak suka nak tengok muka doctor2 dekat hospital tu, bukan dengki sebab tak dapat belajar ilmu kedoktoran. Tapi tak suka keadaan hospital. Menyeramkan sangat. Lagi2 bila pergi klinik gigi, terus pengsan. Kalau boleh nak nangis dulu sebelum pengsan -.-'



2. KUMBANG

Kumbang memang musuh utama aku dari dulu lagi. Dulu masa rumah dekat sungai besi, kalau bukak pintu je mesti ada kumbang2 kecil berkeliaran dekat depan rumah. Tempat favourite dia dekat tangga. Aku memang tak bagi peluang la kan. Memang tak lah kalau aku nak biar diorang hidup senang. Aku akan pijak! Kira macam hukuman jugak la, "Pijak sampai mati!" gitu. Aku palng tak suka kaki dia dengan tanduk depan, mengjengkelkan. Err



3. HANJING/ANJING

Binatang haram yang aku rasa memang tak mungkin aku akan berbaik atau bersenyuman, iaitu hanjing. Pantang tengok orang lalu depan diorang, mesti nak menyalak. Lepastu aku yang innocent ni akan terkejut bila dengan salakan hanjing2 ni. Apa lagi, terus rasa macam nak ambil batu nak baling dekat hanjing2 ni kan. Bila tuan dia buka pintu, kau buat2 main batu seremban depan rumah dia. Siap bersimpuh lagi. Kalau nak meriahkan lagi keadaan, kau buat2 gelak sorang2 sambil bertepuk tampar dengan angin (konon2nya korang tengah bergurau dengan kawan korang la) Walaupun member korang takde. Mesti tuan dia ingat korang down syndrome, lalu senyum melihat korang. Sobs sobs :')



4.INJECTION

Kesian kita semua, masa kita baby dah kena inject. Siap tinggal kesan lagi sampai sekarang. Tapi masa baby takpelah, aku tak kisah sagat. Ni masa darjah 1 kena, darjah 6 and form 1/2 tak berapa ingat. Setiap kali aku nak kena inject, mesti aku doa macam2. Selalu bila tanya orang besar, "sakit tak kena inject?" diorang mesti jawab "Alah, macam kena gigit semut je, tak rasa apa." Apa, ingat kalau korang cakap macamtu aku lega la? Aku lagi berdoa macam2. Doa macam2 sangat, sampai doa makan termasuk sekali. MashaAllah, mashaAllah..Malunya.



5. HOMEWORKS

Dalam empat2 benda yang aku listkan tadi, ni paling aku benci! BENCI sampai tiada tahap. Memang semua benda tak boleh halang kebencian aku dengan benda alah ni. Menyampah betul bila cikgu bagi homeworks. Terus buat muka tak setuju. Kalau boleh rasa macam nak bako2 je buku sekolah. Sabo jelahhh...

10 comments:

Feeqa said...

lek ahhh, tahun last dpt h/work :D

kumbang tu 1000 kali lg kecik dr kau wehhh.

dhanial yahaya said...

Yeah i know, right? Hhahaha tapi dah tak boleh ngam, nak buat camne :-P

DOLCEshasha said...

haa weyy terima jela weyy nnt ko rindu doe homework xdak. rajin kan diri nak spm!

dhanial yahaya said...

Hahahaha memang nak terima, tapi tak tau awat tak boleh jugak. Adoi

nadira said...

haha,sengal .homework memang kau tak suka sekarang nanti ,kau rindu tahu lah bila dah habis sch.haha

dhanial yahaya said...

Eleh, memang aku tak akan rindu la. Hahaha

wawa meiko said...

LIPAS takut tak ? euwwww ! Hahaha . Okay entry nie lawak jd saya golak :D

*datang ber-blog walking lah ^^

naz said...

banyak sama ni tapi ubat lagi lah saya tak suka! haha

elya ashikin said...

hahaha benda yang kau takut semua kelakar wehhhhh ! takut anjing tapi dok tiap2 hari lalu kawasan yang ada hanjingggg !

dhanial yahaya said...

Hehehe lipas okay lagi :P

Ubat? Boleh la. Tak suka jugak :P

Hahaha mana ada. I hate all the hanjing hanjing.