2 Dalam 1

Okay, seperti mana yang korang tahu Dhanial memang anti subject math. Ye math! Tapi bagi sesetengah orang kata math tu tutup mata pun boleh jawab. So siapa yang cakap macamtu dah dapat dosa free sebab menipu. Kalau korang tutup mata, macam mana korang nak tulis kan -.-

Tapi jangan terkejut sebab Dhanial dah jadi cikgu math sekarang. Gelak la! Tapi tulah hakikatnya. Walaupun sehari, tetap mengajar okay. Nanti bila aku dah besar, boleh la cerita dekat anak cucu yang aku pernah mengajar orang. "Dulu abah tak suka math, tapi abah pernah ajar budak math. Bila diorang tanya soalan, abah kasi kawan abah jawabkan" lepastu bila diorang start gelak je, aku kasi penampar sambil tu cakap "Jangan kurang hajar dengan abah!" Gitu.



Cerita macam apa, sekali ajar budak darjah 3. Terus pengsan! Tapi takpe, budak2 ni comel. Diorang bising ke apa rasa nak senyum je. Cuba bayangkan kalau budak2 besar buat bising, tak ke korang rasa macam nak tumbuk muka sorang2? Haha. Ganas betul -.-



Sepatutnya Faz yang ajar, tapi aku yang menggatal nak ambil alih tugasan dia. So dia pun dah bagi lampu hijau apa lagi kan. Tapi kalau belajar dengan sir Dhanial mesti best. Sebab siapa dapat jawab soalan mesti dapat gula2 sebiji, bertapa pemurahnya sir ni. Sobs sobs :') Oh ye, budak yang depan sekali, yang pakai baju putih tu merupakan pengguna I-phone tegar. Baru darjah tiga kot. DARJAH! bukan form3! *pengsan



Pelajar kesayangan, Baqiah. Dia comel bila tak dapat jawab soalan. Sebab dia sorang je akan guna sepuluh2 jari untuk dapatkan jawapan. Kalau 7-3 pun guna sepuluh jari. Kalau tak betul, dia kira lagi. Nasib dia guna jari tangan je. Kalau dia campur guna jari kaki sekali? Haaa kan.


___________________________________________________________

Dah penat jadi sir, masuk Kawad pulak. Hikhik!


Ni time menari joget lambak. Cara dia senang je, kau letak dua2 tangan kau dekat atas, kaki dalam keadaan kekuda then kau gelek je bontot kau buat bulatan. Kalau nak lagi comel, sambil kau buat semua benda alah tu kau jelirkan lidah keluar. Confirm semua orang akan menangis sebab terharu dapat budak2 terencat dekat sekolah :')



Okay tipu, jangan nak gelek sangat. Padahal kitorang dok buat lompat bintang sebab jalan tak sama. Memang terbaik! Ni boleh tahan lagi, jangan sampai dia suruh tangan korang buat bulatan sudah. Tu sumpah memang sakit doh! Rasa macam nak buat2 tangan cramp je masa tu, hihi.



Part paling comel bila kena denda time orang lain dah habis melompat, tapi still ada orang lompat. Mesti ada punya, tak sorang 2 tak 2 tiga tak tiga 4! Serious macam nak nangis je sebab diorang hebat. Hebat sebab tak kenal erti penat! (padahal dah terlebih kira -.-) Ahhh, adorable betul perangai.



That's it. Bye!

15 comments:

Fazrina Mokhtar said...

entry kau tak pernh menghampakan aku. hahaha.

dhanial yahaya said...

Aiceh man, gila bangga aku baca. Haha

mirara said...

wekk , nak termuntah aku !

dylakamil said...

hey, mana boleh advance dari dyla, dyla belum ngaja org lagi! hehehe

Feeqa said...

ajar apa kau weh? fraction?

elya ashikin said...

fuhyoooooooo. hahahha, rindu doh nak kawad. haih

dhanial yahaya said...

Jangan jealous sangat mira -.-

Hahaha haruslah advance dari you kan dyla :P

Hahaha apa pulak fraction, tambah tolak je :P

Kannn, tapi sayang kau dahh tua untuk kami :P Hahaha

Gades Misteri said...

keep on blogging dhan . aku sentiase tunggu update dari kau . terbaeekkk !! :D

dhanial yahaya said...

Terharunya :') Thanks.

DOLCEshasha said...

kalau dulu kn, prefect jaga tyme cikgu kuar g mesyuarat, tyme boleh tunjuk pandai kt bdk2 drjh 1. hehehe

dhanial yahaya said...

Hahaha kan. Kalau ketua kelas mau kena bantai dengan budak2 kelas. Haha

nadira said...

kat tuisyen faz ke tuh ?haha amboi rajin ke sana .siap mengajar lagi .

aina ali said...

haha . dapat jadi cikgu . kecoh habis cerita kat aku . hahhaa . comel gitu dhan masuk kawad .

atifah said...

haha nice, dhan semakin tebal dengan idea menarik. spm 9A's ni. anyway dhan masuk kawad nampak so cute! haha

dhanial yahaya said...

Oh ye dekatt tuition dia, hehe

Hahaha haruslah bercerita dengan korang, kalau tak siapa lagi aku nak bercerita kan aina?

Hahaha sangat cute. Wah 9A? Amin.