Tips Meningkatkan Daya Ingatan

Okay kali ni laki Mak Jemah pulak nak membebel dekat sini. Macam korang dah baca dekat title kan, kali ni Mail nak bagi tips yang mungkin berguna dekat korang semua. Tips meningkatkan daya ingatan. Nowdays anak2 modern semua dah lembab2, semua benda nak lupa. Okay termasuk Mail Lambung jugak -.-



Tangan

Contoh 1: Ahmad tak boleh ingat apa mak dia pesan 3 hari lepas.
Tip : Belai kepala yang benak tu berulang kali sambil cakap perlahan lahan dekat diri sendiri. "Apa mak pesan, apa mak pesan" sambil buat muka sedih ye. Ulang 27 kali. InsyaAllah berkesan.



Motif nak guna kuku macam ni? *pengsan

Contoh 2: Abu tak boleh ingat apa cikgu dia pesan 30 minit lepas.
Tip : Haaa kali ni tak payah belai. Dalam kes ni, suruh kawan korang yang belaikan. Tapi buat cara kasar sikit, suruh kawan korang belai guna kuku. Lagi berkesan kalau perempuan yang belaikan. Kalau berdarah lebih bagus. Ulang sampai kau hengat, okay?


Pilih ikut size kepala

Contoh 3: Milah tak boleh ingat apa boyfriend dia pesan 3 minit lepas.
Tip : Apa teruk sangat lah perangai. Kali ni takde istilah belai dah, kali ni hentak je kepala korang dekat lantai. Kalau nak cepat suruh je siapa2 hentak kepala guna hammer. Yang ni buat sekali sudah memadai. InsyaAllah berkesan :')

4 comments:

anismaniss said...

yg pakai hammer tu sumpah berkesan lebih2 lg klw buat dkt dhan ;D

Feeqa said...

mmg berkesan habisss. terus x berfungsi minda agak nya. hahaha

dhanial yahaya said...

Hahahahaha sokong!

mirara said...

wah , hebat :)