Fakta Tentang Kucing

Assalamualaikum. Kali ni abang Dhanial nak share fakta pasal kucing. Okay, maybe korang macam jhdydjsk! Apa jadah nak cerita pasal kucing kan. Tapi sedar tak sedar, mereka juga makhluk Allah yang kita patut sayangi, dibelai dan diimanja. Bukan bila dia mintak makanan dekat korang, korang cepat2 habiskan. Last2, korang baling tulang je. Tu pun baling tepat2 dekat muka dia. Kejam betul -__-'


1. Tahukah anda bahwa semua jenis kucing yang ada berasal dari satu nenek moyang?

2. Kucing memiliki sekitar 30 gigi dalam mulutnya.

3. Kucing tidur paling lama diantara binatang lainnya, sekitar 16 jam.


4. Kucing dengan bulu putih dan mata biru biasanya terlahir tuli, walaupun begitu indera lain mereka berkembang sebagai gantinya.

5. Dalam kerajaan binatang, IQ kucing hanya dapat dilewati oleh monyet dan simpanse

6. Kucing boleh berjerawat -.-


7. Pada saat kucing berumur 6 bulan, itu setara dengan 10 tahun usia manusia.

8. Semua kucing berjalan dengan jinjit.

9. Jenis yang paling kecil adalah kucing berbulu bintik-bintik yang ditemukan di Sri Lanka


10. Singa adalah rajanya para kucing.

11. Ada lebih dari 3.000 jenis kucing kampung, tetapi hanya 8% diantaranya yang mempunyai salasilah.

12. Kucing boleh kentut. Malah baunya masam!

Yang penting abang Dhanial sayang dua ekor ni. Tam and Gucci! Till then, bye :)

6 comments:

aina ali said...

okay abg dhanial pandai , haha . weh comel gila kucing tuh . geram ye aku .

elya ashikin said...

wahhh fakta gitu. awww. haha

Feeqa said...

comell si tam tergolek. keh keh.

dhanial yahaya said...

Hahahahaha geram dengan tam ke? :P

Hahaha biasalahkan elyaa. Sekali sekala tak merapu.

Hahaha dia kirim salam.

Shazana Samaluddin said...

semua gambar kucing yg kau letak, semua rase nak tampar sebab comel.

point paling penting, kucing boleh jerawat. so jgn bg kucing makan kacang. HAHAHA

aku pernah bau kucing aku kentut -__-"

dhanial yahaya said...

Amboi ganasa sangat sampai nak tampar kan. Hahaha -.-

Serious pernah? Omg, untungnyaa